zondag 1 juni 2014


Dieet op een festival! 

Vandaag kan ikjullie zeggen dat dit mogelijk is!

Gister ben ik de hele dag naar Fortarock in Nijmegen geweest.
Om 8 uur 's ochtends mocht ik de bus begeleiden vanuit Den Helder om vervolgens om 2.45 's nachts weer terug te keren. Een lange dag dus.
Er was geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om niet door te zetten deze dag, ik was juist gemotiveerd om een oplossing te vinden.

In eerste instantie heb ik de 'budget' manier geprobeerd, namelijk zelf eten en drinken meenemen.
Je mag vaak je flesje mee naar binnen nemen, maar dan zonder dopje. Om deze reden had ik een reserve dopje meegenomen. (Helaas ook weer kwijtgeraakt, maar dat terzijde.)
Ik had ook pakjes drinken mee voor het geval ik dit wel mee mocht. Verder had ik BiFi worstjes mee, 3 Atkins repen, kip knakworstjes van de AH in een boterham zakje en had ik nog wat gehaktballetjes gemaakt de avond van te voren.Met heel veel geluk heb ik de pakjes drinken mee naar binnen gekregen, maar bij andere mensen werd dit weggegooid. Een reserve dopje is dus het meest handig. 
Over het voedsel werd niet moeilijk gedaan. Ik had dus prima de hele dag uit eigen tas kunnen overleven.

Toch vond ik het fijn, zo rond etenstijd, om iets warms te eten. Ik ben gaan rondkijken naar alle kraampjes en zag dat er niet alleen maar hamburgers, pizza en patat verkocht werd.
Tegenwoordig is het aanbod op de meeste festivals 'ruim' te noemen. Praktisch elke nationaliteit wordt er  vertegenwoordigt. Zo zag ik onder andere een kraampje die kippenpoten verkocht, waar ik erg blij van werd, maar uiteindelijk heb ik voor een kraampje gekozen wat misschien minder voor de hand ligt. Namelijk de kebabkraam.
(Voornamelijk omdat voor de kippenkraam een soort slachthoop van kippenbotjes lag, ik ben opzich niet gevoelig voor dit soort dingen, maar dit werkte niet bepaald eetlust opwekkend.)

Ik vroeg om kebab zonder het broodje, waar ze op reageerde met een aparte blik. 'Zonder brood?' 'Ja zonder brood.'  'Ben je allergisch?' werd me drie keer gevraagd. Ik zei dat ik op dieet was, wat die mevrouw zonde vond op een dag als deze. Voortaan zeg ik wel dat ik allergisch ben. 
Maar ze deden wat ik vroeg, extra zakje eronder en kebab, sla en wat knoflooksaus. (Ja ik heb gezondigd met een beetje knoflooksaus!)
En ik was heel erg blij. Het festival gevoel zonder 'fout' te gaan.


Met de muntjes die over waren heb ik twee cola zero gehaald. Dat schonken ze namelijk ook. 
En als ik had gewild had ik ook koffie of thee kunnen halen, oftewel opties waren er genoeg eigenlijk.

Als ik niets van huis had meegenomen had ik alsnog koolhydraatarm kunnen eten de hele dag. 

In conclusie: Topdag! 

Super bands, gezellige mensen en heerlijk eten.2 opmerkingen:

  1. wat goed hoe je dit weer opgelost hebt, ik ben trots op je, zet door he je gaat steeds beter naar oplossingen zoeken in zulke situaties

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik zie het nu ook meer als een uitdaging om zoiets voor elkaar te krijgen in plaats van iets vervelends! :D Dankje!

      Verwijderen