donderdag 10 juli 2014

Summer thoughts.


Over 4 dagen ben ik in Macedonië.
De vakantie waarin ik mezelf beloofd heb, dat ik mag zondigen.
Elk moment dat ik het zwaar had bedacht ik me, in Macedonië kan ik dit eten.
Niet nu, maar dan. Niet nu maar in Macedonië. Ik was haast al lijstjes aan het maken van voedsel dat ik in tijden niet heb gehad en was ik dus in Macedonië weer eens wil eten. Patat, ijs, lekker broodjes. En omdat de vakantie op Schiphol begint, mocht ik van mezelf daar ook al iets lekkers eten.
Natuurlijk is het nooit het plan geweest om me kapot te eten en 5 kg aan te komen, maar om overdag op te letten en 's avonds lekker mee te eten, ijsje toe en als ik ergens zin in had, om het dan niet af te slaan.

Maar nu mijn vakantie in zicht komt, nu ik over een paar dagen, voor het eerst in meer dan 7 maanden weer een broodje ga eten, vind ik het eigenlijk maar eng. Zeker nu het ook zo lekker gaat met de 5 uur sporten per week, vind ik het heel moeilijk om het achter te laten.
Ik weet dat als ik terug ben ik gewoon weer lekker verder ga met sporten en diëten. Hier maak ik me geen zorgen over, maar toch ben ik bang. Ik heb talloze dromen/nachtmerries gehad over zondigen. Gedroomd dat ik een hele taart naar binnen schuif en alles eet wat los en vast zit.
Misschien is dat wat het angstig maakt. Doen wat je al maanden als iets slechts ziet.
Dus gek genoeg moet ik een angst overwinnen deze vakantie. Maar ik weet zeker dat ik zal genieten. En als ik daar eenmaal ben dat het zeker zal meevallen.

Iets anders wat mij de laatste tijd is opgevallen, is dat mijn zelfverzekerdheid voor- en achteruit is gegaan.
Ik durfde nooit in mijn eentje naar de sportschool te gaan. En nu vind ik het zelfs fijner eigenlijk. Lekker met mijzelf bezig zijn, op mijn tempo. Gelukkig vinden de vrienden waar ik af en toe mee samen ga het prima wanneer ik mijn eigen programma volg.

Maar de tegenstelling is dat ik ontevreden en onzeker ben over mijn lichaam.
Op 170 kg had ik mijzelf geaccepteerd. Ik ben dik. En ik kan mij kleden hoe ik wil, maar het is niet te verstoppen. Ik had het niet erg gevonden om naakt de sauna in te gaan.
Maar nu moet ik daar niet aan denken. Bepaalde delen van mijn lichaam irriteren mij ineens. Armen te groot, buik te vol en ga zo maar door. Dit zal vast komen omdat ik me nu juist zo op mijn lichaam focus.
Maar ik vind het wel krom en ook wel een beetje grappig. Ik durf naar de sportschool, maar accepteer mijn lichaam niet meer zo als het is. En misschien is dat wel goed.

Graag wil ik iedereen bedanken die mij steunt! Ik heb over de afgelopen maanden vele lieve berichtjes gehad. Er zijn zelfs een aantal mensen begonnen met afvallen na o.a. het lezen van mijn blog. Dat geeft mij veel motivatie om lekker door te gaan. En hiermee durf ik het ook aan, om volgende week, gewoon lekker een week te genieten van mijn vakantie! En als ik terug ben zal ik een hoop foto's delen!

Hieronder nog een paar receptjes :)
Koolhydraat arme Röti. Kip, groenten, eieren.

Kipkerrie op courgette noodles. (Kip, groeten, roomkaas, kerriepoeder, zout en peper)

Koolhydraatarme Sushi. Komkommer met zalm en mayo. Dankje Lara voor dit recept!Geen opmerkingen:

Een reactie posten