zaterdag 6 december 2014

Kersttaart met rum!


Gisteren heb ik geprobeerd een kersttaart te maken. En die is goed gelukt! Een lekkere taart waar je warm van wordt! (Dit recept is goed voor een taart met een diameter van 15/20cm)

Benodigdheden:

Cake:
- 75 gr amandelmeel
- 75 gr kokosmeel
- 50 gr kokosolie
- 100ml slagroom
- 3 eieren
- 2 eetlepels cacao poeder
- 1theelepel vanille aroma
- 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
- zoetstof naar smaak

Creme/slagroomlaag:
- 200 gr roomkaas
- 100 gr boter
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel rumaroma
- 1,5 eetlepel bacardi (of andere rum soort)


Recept:

Je smelt de kokosolie en voegt vervolgens de rest van de cake ingredienten toe.
Ik heb het beslag verdeeld over 3 ovenschaaltjes met een diameter van 15/20cm.
En vervolgens 5 minuten in de magnetron gedaan. Daarna op een rek laten afkoelen.
Als je het in de oven wilt maken stel ik voor dat je het op 180 graden voot ongeveer 20min bakt. (Dit heb ik zelf alleen niet uitgetest) 

Voor de cremelaag smelt je de roomkaas en boter en meng je deze door elkaar. Voeg het rumaroma, de rum zelf en de zoetstof toe. Laat het mengsel afkoelen. Klop daarna de slagroom. En roer deze rustig door het mengsel. Zet het weer in de koelkast.

Als de cake delen afgekoeld zijn is het tijd om te bouwen!
Cake - cremelaag - cake - creme - cake.
Daarna doe je de creme over de hele cake heen tot je alleen nog maar wit ziet.
Strooi wat kokospoeder/meel/rasp over de creme laag heen.
En versier eventueel met wat suikervrije chocolade rasp.

Eet smakelijk!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten