maandag 11 mei 2015


Cheatweek!


Twee weken terug had ik een cheatweek ingepland zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen.
De motivatie om strak te eten en regelmatig te sporten werd wat minder. Lekkers afwijzen werd steeds moeilijker en de kilo's werden niet minder.

Om die reden heb ik ervoor gekozen om een week gewoon lekker weer alles te eten.
En dit bestond niet alleen maar uit patat en pizza's, nee fruit en noten eet ik in feite ook niet, dus dat had ik ook heel erg gemist.
Ik begon rustig, overdag fruit, yoghurt en noten en 's avonds pas echt fout. Pizza en chocolade koeken.
(Hieronder twee 'fruit foto's. Lekker bananenpannenkoekjes (2 eieren 1 banaan) met aarbeien en druiven. En crackers met pindakaas en banaan.)


En na een paar dagen begon het Flatfeest in mijn studentenflat. En toen ging ik ook meer eten. Croissantjes, meer fruit, andere broodjes, frisdrank etc. De eerste dag of twee dagen ging het nog prima. De dag zelf was ik erg bezig en actief (omdat we het flatfeest aan het opbouwen waren) maar nadat ik niet zo actief meer was, maar nog wel heel veel at voelde ik me eigenlijk niet helemaal geweldig. Maar het ergste was is dat ik mezelf niet echt kon stoppen. Of in ieder geval niet echt wilde stoppen. Ik had overal zin in en wilde alles weer even proeven. Ik merkte zelfs dat mijn ademhaling slechter werd wanneer ik mezelf helemaal volpropte. Ik voelde me echt weer een dikzak. 
Op het Flatfeest vloeide het bier natuurlijk rijkelijk om het maar niet te hebben over de zoete maar heerlijke cocktails! 
Ik heb absoluut genoten van de week, maar ik voel dat mijn verslaving altijd nog om de hoek zit.
Of eigenlijk moet ik het anders formuleren. Ik ben van mijn verslaving af. Ik kan me gedragen en ik weet hoe ik goed moet eten. Ik geniet, zeker nu weer, van dat eten. 
Maar wanneer ik mezelf echt vrij geef, dan ga ik ook los uiteindelijk. Ik heb geen moment honger gehad die week en alles gegeten wat los en vast zat. 

Ik ben zeker zo een 5/6 kg aangekomen, maar ben inmiddels alweer zeker de helft kwijt daarvan. 
De motivatie is ook terug, alhoewel ik vorige week hartstikke moe was. Ik heb van alles gegeten maar eigenlijk weinig rust gehad. Vandaag ben ik ook weer naar de sportschool geweest.
En met de zomer op de loer heb ik alle zin er weer keihard tegen aan te gaan!
Aan het einde van deze maand ben ik klaar met mijn afstudeerstage dus dan zal je me zeker veel vaker in de sportschool vinden. Hopelijk weer net als vorig jaar 5x per week. 

Ik hoop zo snel mogelijk rond die 100 kilo te komen. Dat is echt een mijlpaal. Ik denk eerlijk gezegd dat de laatste keer dat ik onder de 100 zat groep 8 was of de eerste klas van de middelbare school. Dat is dus minimaal 10 jaar geleden. Maar goed, hoewel ik het oog steeds op de toekomst heb ik het af en toe ook geen slecht idee een beetje terug te blikken. Want hoe 'lastig' het nu ook is om die kilo's kwijt te raken moet ik niet vergeten dat ik er al heel veel kwijt ben! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten