maandag 3 augustus 2015

Budgetweek 1. (Deel 2)

Allereerst moet ik opbiechten dat ik vandaag wat geld heb uitgegeven bij de toko! 
Ik heb sojabonen gekocht die ik morgen ga uitproberen en wat suikervrij limonade. Ook heeft mijn vriend twee komkommers voor mij gehaald gister. Het kost niet veel, maar dan weten jullie dat ;)

Voor mijn ontbijt, lunch en avondeten ben ik vandaag in totaal ongeveer €3,08 kwijt.
Een deel van wat ik gegeten heb, had ik al in huis, maar ik heb het wel uitgerekend en bij het totaal opgeteld.

Voor mijn ontbijt heb ik een koolhydraatarm-proteine broodje genomen met smeerkaas. Daarnaast wat komkommer, een hardgekookt ei en 100gr magere kwark. (Totaal = €0,78)
Omdat ik laat opstond en daarna met mijn vriend naar een strandje in de buurt ging nam ik een ruim ontbijt. Toen we terugkwamen heb ik dan ook niet echt gelunch maar een snack genomen. 
Een mugcake met roomkaas, kokosmeel, eiwit en cacaopoeder. (Totaal = €0,60)

Voor het avondeten ging ik lekker voor balletjes gehakt met courgette'spaghetti' met tomatensaus. 
Uit 250gr gehakt heb ik 3 balletjes gedraaid. De derde bewaar ik voor lunch morgen, of misschien vanavond als snack. (Totaal = €1,70) (één balletje komt dan uit op ongeveer €0,33)
Wanneer ik vanavond dat laatste balletje eet met lekker wat komkommer erbij en misschien een beetje mayonaise dan ben ik totaal €3,08 + €0,59 = €3,67 kwijt aan eten vandaag. 
Ik vind het echt heel leuk dit allemaal uit te rekenen. Diëten of gezond eten hoeft echt niet duur te zijn. Natuurlijk kan je producten kopen die het makkelijker maken, maar het hoeft niet. Ik ken ook geen lekkere diepvriespizza die goedkoper is of even duur dan wat ik kook. Meestal doe ik er dan zelf thuis toch nog extra kaas en vlees op.

Hebben jullie nog leuke budget tips? Laat het me weten!

1 opmerking:

  1. Aan het einde van de markt fruit kopen. Krijg je veeeel meer voor weinig. De bruinere bananen kan je dan in een smoothie, banenenbrood of een mugcake stoppen ��

    BeantwoordenVerwijderen