zondag 9 augustus 2015


Budgetweek 2 en meer koolhydraten! 


Hallo allemaal!

Als eerst zal ik wat vertellen over het verloop van de eerste budgetweek.
Ik had hier in het begin van de week voor 20 euro boodschappen gedaan. Later heeft mijn vriend nog 2 komkommers gehaald (eurootje erbij) en ik heb sojabonen bij de toko gehaald (€1,50). (Okay ik heb stiekem ook nog een plak suikervrije chocolade gehaald, maar dat verbied je een dame niet die ongesteld is!)
Verder had ik nog suikervrije limonade, koolhydraatarmbrood, allerlei meelsoorten, proteïnepoeder en pitten en zaden in huis. Of ik de 3 euro per dag heb gered? Nee, maar ik kwam ook niet boven de 5 euro uit. Wel heb ik het de hele week gered met de boodschappen die ik 1 augustus gedaan had. (+ komkommer etc.)

Maar wat vond ik er van?
In het begin vond ik het heel interessant alles uit te rekenen. Gewoon om te bedenken hoeveel je nou eigenlijk verbruikt en hoeveel euro je per dag weg eet. Maar na een paar dagen werd het vervelend alles uit te rekenen. Het leek me leuker om gewoon te kijken hoe ik uitkwam.
En hoewel ik uitkwam met de boodschappen had ik na 3 dagen al besloten deze week wat meer te kopen zoals beleg (plakken salami/cervelaat, kaas en kipfilet). De variatie was namelijk niet erg groot en de plakjes beleg zijn ook makkelijk als snack te nemen.
Maar concluderend moet ik zeggen dat je met 20 euro best een kleine week gezond kan eten. Gezond eten kan dus prima met een budget!

Deze week heb ik al iets meer uitgegeven. Namelijk €25,09.
Maar in dit bedrag zit ook 2x makkelijk vlees (kipsate schnitzel, kipburger) die ik en mijn vriend gister hebben gegeten. (Niet handig om laat boodschappen te doen haha)
Ik gaf mijzelf deze week €30,- als budget dus ik heb nog wat geld voor extra vlees en groenten.

Daarnaast heb ik besloten om wat meer koolhydraten te eten. Ik doe mijn best om maandag t/m vrijdag een uur per dag te sporten en merk toch dat ik daar niet altijd even veel puf voor heb. Ik heb daarom besloten om voornamelijk 's ochtends wat meer koolhydraten te eten zoals knäckebröd, kwark en fruit met weinig koolhydraten (rode bessen, meloen en aardbeien). We gaan kijken hoe dit zich uit op de weegschaal!

Nieuw ontbijt ;)
1 opmerking:

 1. Hoi hoi,

  Ik heb jou genomineerd voor de liebster award, hopelijk krijg je op die manier nog meer volgers.
  Zie voor meer informatie: https://gezondemaat.wordpress.com/2015/11/09/liebster-award/

  Groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen