dinsdag 10 november 2015

Life happens.

Het afgelopen jaar ben ik eigenlijk niets afgevallen. Op zich is het niet erg om je gewicht een langere tijd stabiel te hebben. Ik ben natuurlijk niet in twee jaar tijd 170 kilo gaan wegen, nee daar zijn jaren overheen gegaan. Het zal dus ook jaren kosten voordat ik eindelijk op mijn streefgewicht ben. Dit is natuurlijk super frustrerend.
Maar het kan nog erger. Ik begin weer aan te komen!
Dat laatste komt natuurlijk niet omdat ik mijn dieet netjes volg, maar omdat de excuusjes die ik mezelf geef om slecht te eten steeds makkelijker worden. Eerst alleen op vakantie, toen op mijn eigen verjaardag, vervolgens op iemand anders zijn verjaardag en voor een grote deadline. En nou is bijna elk stressmomentje of feestje een excuus om niet op te letten. Op de maandag ben ik super gemotiveerd, ga ik sporten, eet ik super strak maar aan het einde van de week creëer ik voor mezelf zoveel stress om te presteren dat ik gewoon chocola MOET kopen.

En nu ben ik over een grens heen. (vind ik zelf) Ik ben weer 128kg. Ik kan er wel van janken.
Ik zit ook even helemaal niet lekker meer in m'n vel en alle kleding die los zat, zit weer net iets strakker. Hoe ik het überhaupt zover heb laten komen is omdat ik weet dat ik die extra kilo's er ook weer heel snel van af heb. "Ach, die paar kilo's zijn er met twee weken wel weer af, dat komt wel goed." Dit is in ongeveer een maand er aangekomen, maar nu moet ik er dus wel voor zorgen dat het er ook weer af gaat.

Ik heb voor mijzelf gekozen voor een kickstart. Ik ben weer crackers, fruit, yoghurt en noten gaan eten in de afgelopen periode.
Crackers, noten en yoghurt schrap ik nu dus ook weer van mijn menu. (Fruit voorlopig niet omdat ik een elke maand een gemengde fruit en groentenbox ontvang, waar ik al voor betaald heb.)
Daarnaast heb ik besloten om als ontbijt een maaltijdvervangende shake te gaan nemen. (Dit omdat ik ontbijt lastig vindt. Ik eet dan of weinig of juist heel veel en kan er moeilijk een balans in vinden momenteel.) Ook ga ik Fatburner pillen gebruiken voor een extra boost. Hier zit voornamelijk groene thee en cafeïne in en het heeft dus geen effect zonder een juist voedingspatroon en beweging. Maar aangezien ik de afgelopen tijd veel moe ben kan ik het wel gebruiken! (Dit spul haal ik allemaal van Bodyenfitshop.nl. Geen kruidvat maaltijdshake of iets in die trant.)

Morgen ga ik hier aan beginnen. Ik hoop dat dit mij even het steuntje in de rug geeft dat ik nodig heb!
Wat ik jullie hier wil meegeven is dat het niet erg is als je af en toe een momentje hebt dat het allemaal even niet wilt. Het niet zo dat je je leven even op pauze kan zetten om je op één ding te concentreren. Ik zei ook altijd als ik naar 'De grootste verliezer' of iets in die trant keek dat ik ook wel kon afvallen als ik 2 maanden niet naar school hoefde. Maar helaas kan het leven niet op pauze. Life goes on en je moet prioriteiten stellen.
Ik zie het leven als een jongleur met drie ballen. De drie ballen staan voor 'dieet/gezondheid', 'school/studie' en 'sociaal leven'.
Over het algemeen kan ik deze drie ballen perfect jongleren, maar soms gebeurt er iets (een zware deadline, of iets in je sociale leven) waardoor één van de ballen ineens een stuk zwaarder wordt en je de ballen niet meer in balans kan houden.
Bij mij zijn alle ballen even op de grond gevallen. 
En nu moet ik ze weer oprapen. 




8 opmerkingen:

 1. GO GIRL! Ben trots op je en ik weet dat je het kan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi bericht. Ik snap het met die deadlines. Heel herkenbaar zelfs.
  Ik weet zeker dat het je gaat lukken om het weer op te pakken, je kunt het! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw hoe herkenbaar! Ik zit in hetzelfde schuitje.
  Het gaat je vast en zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zet hem op meissie je kan het , erkennen is al 50 % gewonnen , ga ervoor kanjer je kan het !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik zit in dezelfde periode van stil staan, weer aankomen en heel moe zijn. Tel daar nog de overgang bij op en hoppa je kleding zit eeer te strak. Maar probeer dan wel weer mijn sport momenten te doen hoewel dat ook de nodige moeite kost. Maar als ik het dan gedaan heb ben ik ook weer super trots. Blijf aub doorgaan lieve Koos want je bent nog zo lekker jong, je zal er nog zoveel plezier van hebben. Zet door meissie ik weet hoe moeilijk het is. Lieve kus van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjullie wel allemaal! :D Doet altijd goed deze reacties. En ik geef het heus nog niet op hoor ;) gewoon even uitten hoe lastig doorzetten en motivatie vinden af en toe is! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pff ik heb ook een dip maar blijf gewoon 3 keer per dag gezond eten. Meid, misschien is n groene smoothie wat voor je? Ik neem deze nu zelf ook zodat ik weet dat ik genoeg vezels binnen krijg. Ik maak de favo smoothie met spinazie, banaan, lijnzaad, kaneel en water. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Koosje
  Hoe herkenbaar!!! Ik ben al weer een hele tijd bezig maar het lukt maar niet om er na 3 kilo nog meer af te krijgen. Maar ooit moet het weer lukken en ik weet zeker dat het jou ook weer gaat lukken. Wij gaan ervoor Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen