woensdag 13 augustus 2014


Amandelmeel recepten!


De laatste week heb ik, na een paar maanden, weer de behoefte aan wat baksels en dus aan amandelmeel.
Deze meelsoort bevat namelijk de minste koolhydraten. Ook is hij glutenvrij, voor wie dat interessant vind.
Ik vind het fijn dat ik op zijn minst nog iets heb waar ik mee kan bakken. Wanneer ik weer iets meer koolhydraten mag zal ik ook zeker gebruik maken van o.a. kokosmeel.
Amandelmeel is goed voor zowel zoete als hartige baksels. Het kan soms inderdaad naar amandel smaken, maar met wat kruiden/specerijen er door en je hebt er geen last meer van!
Amandelmeel is wel vaak heel broos, sommige gebakjes vallen zo uit elkaar, of als je het iets te lang bakt, kan het ook heel droog worden.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten maak ik er van alles mee!
Hieronder zal ik een paar van mijn favoriete en recente baksels plaatsen!



Pizza!

Kaaskoekjes/crackers

Het mooie is dat de recepten super simpel zijn!

De basis voor de pizzabodem en crackers zijn:
-1 eiwit
- Zoveel amandelmeel als nodig is. Meer dan 100gram en dan zijn er 2 eiwitten nodig.

Vervolgens kan je er kruiden aan toevoegen, mijn favoriet zijn zout en italiaanse kruiden. En ik ben er ook dol op om er geraspte kaas door heen te mengen.
Vervolgens 15 minuten bakken op 210 graden.
Cake met warme chocoladesaus

Taart
De basis voor de cake is:
- Halve kop amandelmeel
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel rauwe cacoa
- 1 ei
- Wat vloeistof, kan water zijn, maar slagroom kan ook.
- En zoetstof, zoveel als jou smaak is.

Nadat je dit gemengd hebt kan het zo een 2/3 minuten in de magnetron!

Bij één van de taarten heb ik slagroom geklopt met wat zoetstof en deze tussen de lagen gedaan.
De warme chocoladesaus bestaat uit:
- 1 eetlepel roomkaas
- 1 eetlepel slagroom
- klein stukje pure chocola of suikervrij chocola. (Ik heb 99% van Lindt gebruikt.)]
- Zoetstof naar smaak

De slagroom en de roomkaas doe je in de magnetron voor zo een 40 seconden, daarna de chocola en zoetstof roeren tot de chocola opgelost is.



Het brood heb ik vandaag voor het eerst uitgeprobeerd en het was super!

- 3/4 kop amandelmeel
- 1ei
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels roomkaas
- snufje zout

 En verdere kruiden of geraspte kaas naar keuze.
Ook dit moet ongeveer een kwartiertje in de oven op 200 graden.

4 opmerkingen:

  1. Koos ooit heb ik jou persoonlijk ontmoet hihi je bent een kanjer en ook al ken ik je niet byzondergoed heb ik onwijs respect voor jou ga zo door hou vol en het is geweldig hoe open en eerlijk je bent ik weet zeker dat er veel mensen zijn die je op deze manier inspireert om om net zo hard aan zichzelf te gaan werken als jij !!!! Dikke knuffels juan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje Juan!
    Ik denk dat ik nog wel weet wie je bent, via sebas en mies.

    Heel erg bedankt voor de steun!! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Koos,

    Welke zoetstof gebruik jij?
    En hoe zorg je dat je s'avonds niet gaat snaaien? Want dat is mijn valkuil...
    Lieve groetjes Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Momenteel gebruik ik de vloeibare zoetstof van de kruidvat. Die is namelijk goedkoop en gaat heel lang mee. Stevia zal wellicht gezonder zijn. Maarja, dik blijven is nog ongezonder ;) (in mijn geval dan).

      En het belangrijkste om 's avonds niet te gaan snaaien is om jezelf juist NIET te verbieden 's avonds wat te eten. Ik houd zelf een schema aan van 6x per dag eten. (7/8u , 10/11u, 12/13u, 15/16, 18/19u en 'savonds rond 20/21u.) Zo blijft je stofwisseling de hele dag bezig en heb je ook minder honger. Als je nou wel honger hebt : ga eten! Maar maak een gezonde keuze. In het geval van Atkins, toen ik net begon, kon ik 's avonds praktisch een halve leverworst op en een stuk kaas. En dat gaf ik mezelf ook, maar uiteindelijk kreeg ik steeds minder honger.
      Het helpt mij ook om zogezegd niet de worst mee te nemen en ter plekke te snijden, want dan eet ik meer dan als ik het in de keuken snijdt en een bordje meeneem met een aantal plakjes. Als het op dan eet ik ook niet meer dan dat.

      Ik hoop dat dit helpt. :)

      Ik ben nu trouwens ook te volgens op
      https://www.facebook.com/koosjekooktatkins

      Hier zijn ook alle vragen welkom

      Verwijderen