dinsdag 22 juli 2014


Atkins producten!

Deze week ben ik uitgekozen door Atkins Nederland om de nieuwe Atkins reep te testen die in Nederland op de markt komt. En ik zag dit meteen als een kans om mijn ervaring met Atkins producten te delen.

Zoals ik al eerder op mijn blog en tegen veel mensen heb gezegd, het Atkins dieet oftewel, een koolhydraatarm dieet, kan je zo duur maken als je zelf wilt. Vlees en groenten zijn vaak in de aanbieding, en je hoeft niet perse amandelmeel of Atkins repen te kopen.

Maar in het begin is het zeker lastig wennen om praktisch geen zoetigheid meer te eten. En aangezien ik ook nog geen fruit mag(wil) eten tot ik 10 kg van mijn streefgewicht ben, is het soms erg fijn iets zoets te eten.
Ook is het zo dat je met dit dieet/leefstijl veel zelf maakt. Er zijn weinig kant-en-klaar producten die koolhydraatarm zijn. En als student maak ik soms lange dagen en heel veel treinreizen.
En er zijn ook gewoon dagen dat ik echt niet weet wat ik als snack of ontbijt moet nemen.

Gelukkig is er dan tenminste de optie om Atkins producten te kopen. Ze hebben onder andere crackers, shakes en repen. Sommige spullen zijn duur, sommige wat goedkoper. Maar als je goed oplet zijn ze nog redelijk vaak in de aanbieding ook. Wel moet je opletten voor welke fase de reep bedoeld is. Niet alle repen zijn namelijk Fase 1 proof.
De nieuwe reep.
Ook heb ik eens online repen besteld. Dit omdat de winkels vaak maar een beperkt assortiment hebben.
Na deze bestelling heb ik de repen in categorieën ingedeeld. 'Prima' en 'Gevaarlijk lekker'.
De meeste Fase 1 repen zijn namelijk prima te doen, ze zijn niet mierzoet en vullen goed. Ze smaken niet precies naar brownie of wat er op de verpakking ook belooft wordt, maar dat vind ik prima. Maar sommige repen smaken, voor mij althans, naar een bestaande chocoladereep zoals een bounty of snickers. Hier wil ik dan ook het liefst meteen heel veel achter elkaar van eten, wat dan natuurlijk geen goed idee is.Deze nieuwe reep, Chocolate Break valt zeker in de catergorie 'Gevaarlijk lekker'. Het smaakt namelijk precies naar een KitKat. Ik moet mezelf dus ook erg inhouden niet meteen alles op te eten.

De reep is een stuk kleiner dan andere repen, maar ze worden per drie in één verpakking verkocht.
Ze bevatten 2,6 gram netto koolhydraten per stuk en een verpakking van drie kost €3,99.
Ik vind ze wel duurder in vergelijking met andere repen. De meeste Atkins producten die deze prijs hebben zijn producten waar je langer mee doet en waar meer in zit. Maar wie weet komen ze nog in de aanbieding, of je vraagt ze als cadeau. ;)
Wel vind ik het erg fijn dat ze zo op een KitKat lijken, dat geeft je het gevoel dat je niet op dieet bent. Genieten zonder te zondigen.

Maar dan de belangrijkste vraag: 'Zal ik ze zelf kopen/aanraden?'

Ja.
Nogmaals, het assortiment in de winkels is beperkt. Soms wil ik wel wat anders en dan is dit een leuke extra. Ook vind ik het eigenlijk een heel leuk cadeau idee. Nu ik wat meer mensen heb aangestoken om dit dieet te volgen, die niet allemaal veel geld hebben, kan ik zo een reep cadeau doen. Ik weet zeker dat zij er dan erg blij mee zijn!
En tot slot iets wat ik best belangrijk vind, de reep lijkt precies op de reep die op de verpakking afgebeeld staat. Het is niet zoals wat iedereen bij de McDonalds heeft, een mooie burger op het plaatje maar een verlept ding in je bakje.
Nee, deze reep is smullen, zowel op de verpakking als in het echt!


2 opmerkingen:

 1. Ik ben het helemaal met u eens.
  Ik koop meestal de repen als ze in de aanbieding zijn, bij de trekpleister, etos of kruitvat. Dan is het wel te doen. U bent 90 kilo afgevallen in hoeveel tijd?
  Ik ben nu een jaar bezig en heb er bijna 10 af. Het begint te schommelen. Wat voorheen genoeg voor mij was is nu te weinig. Ik heb weer zin om te snacken wat ik voorheen niet had. Ik vindt dat erg jammer. Misschien heeft u een tip
  Met vriendelijke groet Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry dat ik deze reactie pas zo laat lees Jannet!

   Ik ben onderweg om er voor te zorgen dat ik 90 kilo kwijtraak, ik ben er nu 40 kwijt! Dat is in bijna 8 maanden gelukt.

   En af en toe eet ik zoveel als ik kan, maar dan van iets wat ik mag. Ik merk ook echt dat ik bepaalde buien heb. Soms eet ik een week lang bijna elke dag kipknakworstjes van het albertheijn merk en soms eet ik spekknabbels met kruidenkaas tot ik erbij neerval. En er zijn dagen dat ik als snack savonds aan 1 hard gekookt ei genoeg heb.

   Wat bij mij erg helpt is op vaste tijden eten. Wanneer ik me niet aan die tijden hou krijg ik honger en dan wil ik foute dingen eten.
   In het begin at ik wat meer en vervolgens minder, ik leerde herkennen wanneer ik genoeg had en ging niet meer door totdat er niets meer inpaste. Dat is ook iets belangrijks om te herkennen.

   Ik hoop dat u er nog wat aan heeft.

   Groetjes Koos

   Verwijderen