zondag 7 december 2014

'Oopsie' brood.


Het is weer eens tijd voor een simpel recept waar je veel aan hebt!
Oopsie brood. Ik heb geen idee waarom het zo heet, maar zo noemen ze het!



Het heeft een beetje het uiterlijk van een pitabroodje of turksbrood, maar het is erg zacht.
Je kan het ook niet al te lang bewaren, dus het is het handigst om het maximaal een paar uur van te voren te maken. Maar het is ideaal als 'sandwich' brood. Velen gebruiken het dan ook vaak voor bij hamburgers.
Ik werd meteen creatief en heb er een pizza van gemaakt. Ook erg lekker. De bodem blijft overigens wel zacht, maar dat vond ik niet erg!



Ingrediënten:  (Goed voor 6/8 broodjes)

- 3 eieren
- 100 gr roomkaas
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:
Verwarm de oven op 150 °C
Scheidt het eigeel en het eiwit. Klop het eiwit met het zout.
Meng het eigeel met de roomkaas en de bakpoeder.
Giet langzaam het eigeel mengsel bij het eiwit. Roer het heel rustig door elkaar (zo hou je de luchtigheid) tot het een glad mengsel is.

Verdeel het op een bakplaat en maak er een soort pitabrood vormen van.
Doe ze dan in de oven voor zo een 20-25 minuten.
Haal ze eruit als ze goud bruin zijn.

Voor de variatie kan je er dus alles over heen strooien, pitjes, zaden, geraspte kaas, cherry tomaatjes, spinazie.
Wees creatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten