dinsdag 11 februari 2014


2 month weigh in!


Ik zal beginnen met wat iedereen graag wilt zien en lezen:

Ik weeg deze dinsdag 11 februari 156 kg. 
In deze twee maanden ben ik 14 kg afgevallen. 

Yaaaay, badpak. Avert your eyes.Lees verder als je mijn gepraat interessant vind!

Ik ben vandaag dus precies twee maanden bezig, hoewel het af en toe al langer lijkt!
De kilo's 'vliegen' er niet meer echt af en het voelt af en toe alsof iedereen niets anders eet dan chips en patat.
Ook val ik vaak in een patroon wat betreft afwisseling van eten. Wat ik lekker en makkelijk vind eet ik vaak en vervolgens ben ik daar op een gegeven moment ook op uitgekeken. 
Met alle voorgaande diëten was dit mijn breekpunt. Het lijkt eeuwen te duren voordat er weer eens een kilo vanaf is en het eten op deze manier ken ik wel en ben ik zat. 

Wat maakt deze keer anders? Kleine maar belangrijke dingetjes. 
Toen ik jonger was werd ik steeds gepusht om te diëten of te bewegen, nu doe ik het voor mezelf. 
Ik heb ook geen haast. Ik heb niet maar 'een jaar' om alles om te gooien, dit is een verandering voor de rest van mijn leven. Ook geniet ik nu meer van het eten en gun ik mezelf (koolhydraatarme) beloningen. Sommige baksels kosten wat meer tijd en moeite, maar des te meer geniet ik ervan als het klaar is. En met de kaaskoekjes die ik gister heb gemaakt ben ik helemaal in de hemel terwijl ik eerst een bak kaasstengels kocht en deze binnen no-time op had. Ook al proefde ik na de halve bak toch de smaak al niet echt meer. 

Toch heb ik doelen voor mijzelf gesteld. Dit kan nadelig werken wanneer je ze niet haalt, maar geeft ook een ongelofelijke kick wanneer je ze wel haalt. 

Ik wil op 1 augustus 2014 niet meer dan 130 kg wegen. 

Het eten lukt mij nu wel, maar ik moet meer bewegen. Door mijn nieuwe schoolrooster kan ik niet meer op de donderdag middag aquajoggen. Hierdoor blijft alleen nog de maandagavond over. Om deze reden heb ik een crosstrainer gekocht die hopelijk deze week wordt geleverd. Ook zal ik deze zomervakantie 5/6 dagen per week minstens een uurtje gaan fitnessen. Na de vakantie wil ik minstens 3 dagen per week een uurtje fitnessen. 

Wel heb ik mijzelf al een 'grote beloning/zondiging' belooft. Wanneer ik in de zomer op vakantie ga, mag ik van mezelf zondigen. Een wijntje, een patatje etc. 8 dagen op een jaar moet te overzien zijn. 

Maarja, zo ver zijn we nog niet, eerst nog een paar maanden school overleven waarin ik jullie blijf updaten met recepten en andere nieuwtjes!


15 opmerkingen:

 1. Jee wat ben je goed bezig Koos, ook ik ben bezig met afvallen en weet hoe moeilijk of het is. Ik moest om gezondheidsredenen ook afvallen en heb uitgevonden dat voor mij wandelen heel erg goed werkt. Gewoon naar buiten en stukken gaan lopen, eerst gewoon maar naarmate je langer bezig bent in een straf tempo. tegenwoordig lopen mijn man en ik tochten van 12 km. We hebben ons zelfs ingeschreven voor de halve van Den Helder, een halve marathon wandelen van 21 km. Je hoofd raakt ondertussen lekker leeg en misschien wat om tussendoor mee af te wisselen.
  Hou vol en je doel om alles niet in korte tijd te verwezenlijken is heel goed, neem je tijd en 'gun' jezelf ook wat af en toe. Dan gaat het je zeker lukken deze keer.
  veel succes verder en we blijven je volgen hier !!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt Ina! Lopen was/is nog wat zwaar voor mij over het algemeen, maar hoor meer dat het één van de beste 'oefeningen' is. En heel veel respect voor jullie! Dat doe ik jullie zeker niet na! haha (:
   En ik volg ook op facebook hoe jullie lekker wandelen met jullie hondje!

   Verwijderen
  2. Ja klopt die was ik nog vergeten, mijn hondje die gaat bijna altijd mee dus die loopt ook die km's. Hij is ondertussen 9 jaar en houdt dat pittig vol.
   Maar als je straks wat meer bent afgevallen dan gaat het je misschien wel lukken om meer te lopen, i-pod op je koppie en gaan met die banaan. Wij hebben/hadden niks met sport maar dit bevalt ons prima, zo goed zelfs dat we de lat elke keer hoger leggen. Je moet weten dat de sportschoenen van ruim 100 euro eerst 2 jr in de kast hebben gestaan voor we ze aan hebben getrokken, niet in een sportbroek te krijgen want dat stond toch duf? Nu lopen we zelfs in sportkleren, je weet wel van die strakke broeken waar je alles in ziet zitten, haha, maar dat loopt gewoon lekkerder. Ook gaan we regelmatig met de auto naar Schoorl en nemen daar de tochten met wat klim er in. En zo leg je elke keer weer een andere grens en ik hoop voor je dat ook jij elke keer de lat iets hoger legt, want je moet wel over je grenzen proberen te gaan, als je er voor staat lijkt die grens niet te overbruggen maar als je er overheen gaat, ben je zo trots op jezelf daarna en dat geeft je weer een boost om door te gaan en daarna opnieuw je grenzen op te zoeken. Nogmaals zet door meis, je kan het en anders trek je aan de bel bij me en krijg je wat peptalk. Doen he, als het even wat minder gaat want er zijn genoeg mensen die je willen ondersteunen. Vraag er ook om, je hebt zoveel lieve vrienden om je heen, dat weet je al maar zul je dan ook extra merken

   Verwijderen
  3. Gaaf hoor! Doen jullie goed! En ja, ik wil mn grenzen ook verleggen, juist door deze zomer toch de sportschool weer in te gaan en schijt aan iedereen te hebben. Heel erg bedankt voor de support! En ik weet waar ik moet zijn voor peptalk!

   Verwijderen
 2. Mooi artikel Koos, je bent een topper! Trots op je!!! :) x Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supet vet die foto's alleen al! En wat een verschil! :D ik hoop dat je dat zelf ook ziet dat er echt al een hele verandering plaats heeft gevonden. Leuk artikel om te lezen. Ik hoop dat je het volhoudt. je klinkt heel sterk. Ik faal keer op keer weer en mijn motivatie tot een gezonder en actiever leven is weer een beetje ingezakt nu ik volop moet solliciteren voor een derde jaars stage (heel slecht excuus ook). Maar nog erger dat ik van mezelf baal terwijl ik chocolade eitjes naar binnen werk en er niet meer van kan genieten :( dus als je je zwak voelt of op het punt van breken: lees mij reactie nog een keer door en hou je kaken op elkaar. Anders heb je alles voor niets gedaan en je bent juist zo goed op weg :D
  xx Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook talloze dingen geprobeerd en gefaalt en was wat ik in een eerder blogbericht ook zei een hele pak kaasstengels naar binnen aan het proppen terwijl ik echt de smaak niet meer proefte. Ik genoot er ook niet meer van.
   En er was geen groot eureka moment, maar op een gegeven moment was de knop om en ik heb genoeg om van te genieten met dit dieet.
   En ik weet dat dit makkelijk gezegd is dan gedaan, maar probeer niet zo moeilijk voor jezelf te zijn. En als je steeds faalt, probeer dan je doel te veranderen. Maarja, zonder motivatie kom je nergens, en doe het natuurlijk voor jezelf. De laatste 2 jaar heb ik echt lekker niet gedieet en alles gegeten wat los en vast zat. Natuurlijk is dit niet heel goed, maar soms ben je al het gezeik over gewichtsverlies zat.

   Maar heel erg bedankt voor je steun!

   Verwijderen
 4. Wauw Koos, wat goed! Super :D Je ziet het al echt goed :) Volhouden.. dat lukt je, ook al is het nu wat minder. Ik vind het al heel knap dat je het zo goed hebt volgehouden deze twee maanden. Ik doe het je niet na.

  Ik vind het wel inspirerend hoor. Ik ben zelf bezig weer op een gezond gewicht te komen (ik ben niet meer de Allette van 3 jaar terug) en vind het qua eten erg moeilijk. Ik ben in november begonnen en ben sindsdien 5 kilo afgevallen. Ondanks dit 'hoogtepunt' vind ik het toch wel weer moeilijk om van bepaalde dingen af te blijven. Ik vind het echt sterk van je! Ik blijf je zeker volgen :D

  X. Allette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Allette, jij bent ook goed bezig!! En ja soms is het erg moeilijk, vooral als je een moe en lui dagje hebt. En gun jezelf ook wat! En doe een dag gek als je het niet meer zit zitten, maar sta de volgende dag weer sterk en ga weer verder! Beste tip die ik heb gekregen.

   Heel erg bedankt voor je steun ^^ x

   Verwijderen
 5. Hoi! Je kent mij niet, maar ik zag deze link toevallig voorbij komen in mijn FB feed van een gezamelijke vriendin. Ik zelf ben 25 kilo afgevallen ook door koolhydraatarm ("keto") te eten. Ik wou je eigenlijk vertellen dat er op http://www.reddit.com/r/keto/ een fantastische steunende community bestaat, die mij heeft geinspireerd om vol te blijven houden op de momenten waarop het moeilijk was, en ik dacht misschien heb je er wat aan. Verder complimenten op je voortgang en sterkte en success voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey!

   Ik had al het een en ander gelezen over Keto. Gaaf dat je zoveel kwijt bent! :D Heel erg bedankt voor de link/tip . Ik ga er zeker even naar kijken! Hoewel ik veel vrienden heb die me steunen is het ook soms fijn met mensen te praten die in hetzelfde schuitje zitten!

   Heel erg bedankt!! (:

   Verwijderen
 6. Wat een fantastisch stukje blog weer, Koos! Je ziet op de foto's al dat het zoveel scheelt. Goed hoor!

  En die paar maanden school overleven gaat je ook lukken ;) Daar gaat de hele klas wel voor zorgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen